• 0734661062
  • hey@rawsomedays.se
  • Ons - Tors: 15 - 20 / Fre - Lör 10-16

Mental träning & Professionell Coaching

Låt dig själv blomstra och leva livet mer fullt ut! Med mental träning och coaching lär du mer om dig själv för att hitta balans och optimal hälsa .

Personlig träning- mot ett starkare du!

Vill du bli starkare, mer uthållig eller kännas mer lätt och fri? Få mer energi, blir mer alert och få en kickstart i en ny positiv vana?

Kostrådgivning- God energi inifrån och ut!

Vill du få en högre och jämnare mental energi under dagen? Stärka immunförsvaret och lära dig mer om näringen du behöver?

VÅRA KLASSER

Yinyoga har samma mål och syften som andra yoga inriktingar, dock går yin yogan djupare in i asana positioner och muskelvävnader. Yin yogan riktar in sig på bindväven, ligament, ben och leder i kroppen, framförallt i höfter, bäcken, och nedre delen av ryggraden, som normalt inte tränas i mer aktiv yoga. Yinyoga handlar om att öka insikten om den enorma intelligens som kroppen faktiskt inhyser. Genom att släppa taget och öva på acceptans, tålamod, och ödmjukhet skapas utrymme för självläkning på alla plan – fysiskt, själsligt, och spirituellt.

Yin-yoga är en långsam, enkel, avkopplande men samtidigt energigivande yogastil som alla, oavsett tidigare erfarenhet kan utföra. I yin-yoga ligger fokus på kroppens yin-delar, såsom skelett, bindväv, ligament, inre organ och meridianerna. Yin-yogans fokus är fascia, en bindvävshinna vars främsta uppgift är att hålla muskler och muskelgrupper på plats under muskelkontraktion. Stelhet och osmidighet sitter främst i fascian och ju äldre vi blir, desto stelare och torrare blir den. Med yin-yoga blir kroppen smidigare, du får en skön stretch och en stunds avkoppling.

 Yang to Yin är ett blandat yogapass, uppdelat i två ungefär lika långa delar. De olika delarna representerar de två fälten i Yin-Yang symbolen. Yangdelen utgör fysik yoga med fokus på rörelse, styrka, värme och intensitet. Tanken är då att denna del ska vara den andras spegelbild. Vi återtar aktiv kontroll över kroppen, andningen, och sinnet. Huvudsakligen och vanligast kör vi sol- och månhälsningar, stående- och flow- sekvenser. Vi gör även övningar på golvet. En hel del variation kan förekomma, helt enligt Yangs impulsiva natur. Yin delen inleder passet, vi utför Yinyoga på samma sätt som under ett normalt yinpass. Denna inåtriktade, passiva yogaform använder vi för att hitta och uppnå stillhet och avslappning, både fysiskt och sinnligt. Vi sträcker ut muskler, stimulerar bindväv och leder, vi rensar och stärker de kanaler som förmedlar livskraft. Genom kombinationen skapar vi en behaglig känsla av helhet och balans.

Rawsome Flow passar dig som har yogat tidigare. Klassen fokuserar på flöde och värme, med influenser från Ashtanga yoga, hatha yoga och vinaysa flow. Mycket variation, då klassen aldrig ser exakt likadan ut från gång till gång. En uppvärmning med fokus på andning för att stilla sinnet och släppa in fokus på här och nu, för att sedan övergå till sekvenser av stärkande rörelser och positioner som löper i varandra. Därefter går vi in i en nedvarvning av sittande och liggande positioner. Klassen avslutas med en skön avslappning och möjligheten att med en aktiv vila finna ro i kropp och själ.

Rörelse synkroniserad med andningen, och täcker ett berett spektrum inom yoga. Sunday Flow flödar vi igenom positioner nästan som en dans. Andningen fungerar som ett ankare för rörelsen och du kan flöda in mellan olika positioner på en in- eller utandning. Den bokstavliga översättning av vinyasa från sanskrit är ”anslutning”, som i en asana-yoga kan tolkas som en anslutning mellan rörelse och andetag.

Denna yogaform placerar vi oss i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning i kroppen. Restorative yoga är en yogaform som passar alla. Genom att avlasta kroppen med props och modifiera positionerna efter våra egna behov kan vi hitta in i det flesta positionerna. Genom att hålla positionerna längre tillåter vi oss själva att verkligen ”sjunka in” i positionen, det är här vi skapar återhämtning. Props + Restorative = Kärlek.

Welcome to the family!